Aceste rezultate vin dupa ce, in urma cu doua saptamani, testele demonstrau ca Madeleine a fost omorata in apartamentul din complexul hotelier din Praia da Luz. Parintii fetitei si-au recapatat speranta ca isi vor revedea copilul, disparut in urma cu
Aceste rezultate vin dupa ce, in urma cu doua saptamani, testele demonstrau ca Madeleine a fost omorata in apartamentul din complexul hotelier din Praia da Luz. Parintii fetitei si-au recapatat speranta ca isi vor revedea copilul, disparut in urma cu 105 zile din camera unde dormea, impreuna cu ceilalti doi frati ai sai. Petele de sange minuscule au fost descoperite in camera de caini special antrenati.
Potrivit rezultatelor, sangele provine de la un barbat alb din "subgrupa europenilor din nord-est". Dar acuratetea testelor este de 72 la suta, de aceea criminalistii vor analiza in continuare probele de sange.
Detectivii banuiau ca sangele provine de la un barbat care s-a lovit dupa disparitia fetei, in timp ce era cazat in aceeasi camera. Aceasta explica de ce sangele nu a fost gasit si de politia portugheza. Apartamentul a fost sigilat cinci saptamani, timp in care s-au facut cercetari, dupa care a fost redat in folosinta.
"Ne gandim din ce in ce mai des la posibilitatea ca Madeleine sa fie moarta", a spus inspectorul Olegario Sousa, de la Politia Judiciara. Sousa a confirmat faptul ca unul dintre caini a "prins" un miros care indica ca un cadavru s-a aflat in apartament. Saptamana viitoare, parintii fetei si cei sapte prieteni britanici care se aflau in hotel vor fi din nou audiati de anchetatori. Un judecator trebuie sa decida daca singurul suspect oficial in dosar, Robert Murat, de 33 de ani, va fi achitat de orice invinuire. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.