Profitul net al grupului petrolier croat INA a scazut cu 53% in primul semestru, la 296 milioane kuna (54,6 milioane dolari), in conditiile in care aprecierea vanzarilor nu a compensat pretul ridicat al petrolului, cotatia redusa a dolarului si costu
Profitul net al grupului petrolier croat INA a scazut cu 53% in primul semestru, la 296 milioane kuna (54,6 milioane dolari), in conditiile in care aprecierea vanzarilor nu a compensat pretul ridicat al petrolului, cotatia redusa a dolarului si costurile mari de finantare, transmite Reuters, citat de Mediafax. Vanzarile au crescut cu 4%, la 11,2 miliarde kuna, de la 10,8 miliarde kuna in prima jumatate a anului trecut. INA este principalul retailer de carburanti din Croatia, detine o divizie de rafinare si este implicat in activitati de exploatare a petrolului si gazelor, precum si in operatiuni de forare in Orientul Mijlociu si Africa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.