Daca in masina sunt copii nu aveti voie sa fumati! Aceasta este recomandarea pe care a propus-o pentru legiferare un reprezentant al administratiei orasului New York.

Desi acest oras are printre cele mai stricte reguli antifumat din SUA,
Daca in masina sunt copii nu aveti voie sa fumati! Aceasta este recomandarea pe care a propus-o pentru legiferare un reprezentant al administratiei orasului New York.

Desi acest oras are printre cele mai stricte reguli antifumat din SUA, James Gennaro sustine ca a nu fuma in masina in prezenta copiilor este in primul rand o regula de bun-simt. "Vrem sa continuam in acest fel demersul nostru de a combate fumatul", a aratat democratul intr-un articol publicat in New York Post. In urma legiferarii acestei propuneri a lui Gennaro, cei care vor fi prinsi fumand in masina in prezenta micutilor vor primi o amenda de aproximativ 200 de dolari.


TOXIC. "Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice, dintre care 150 sunt toxice. De aceea sunt de parere ca cei mici nu ar trebui sa fie expusi la fumul de tigara, mai ales in masina", subliniaza Gennaro. In New York a inceput in 2003 una dintre cele mai agresive campanii antifumat, cand primarul Michael Bloomberg, fost fumator, a interzis fumatul in baruri, restaurante si birouri. Ca urmare a acestei campanii, la New York decesele anuale cauzate de fumat au scazut de la aproape 9.000 in 2001, la mai putin de 8.100 in 2005. Din 2002 s-a redus cu aproximativ 200.000 si numarul fumatorilor newyorkezi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.