Exercitiul "Proof of Principle" la care participa in total 600 de militari americani, va incepe azi. Pe langa acestia se vor mai afla alti 250 de romani care fac parte din cadrul Batalionul 341 Infanterie Basarab. Acestora li se va adauga o "celula d
Exercitiul "Proof of Principle" la care participa in total 600 de militari americani, va incepe azi. Pe langa acestia se vor mai afla alti 250 de romani care fac parte din cadrul Batalionul 341 Infanterie Basarab. Acestora li se va adauga o "celula de raspuns" ce va asigura legatura intre partea americana si cea romana, sustin reprezentantii Fortelor Terestre Romane implicate in exercitiu.
Militarii americani sunt dislocati de la bazele Heidelberg si Baumholder din Germania si de la Vicenza, din Italia, iar antrenamentele de la Kogalniceanu vor consta in trageri cu arme de calbru mic si desanturi, dar vor exista si misiuni de prim-ajutor.
Exercitii de evacuare
Numarul soldatilor americani din Dobrogea poate ajunge pana la 1700. Militarii americani vor stationa aici prin rotatie, executand misiuni pe o perioada de sase luni.
Potrivit Ambasadei SUA, personalul de evacuare medicala al Joint Task Force-East va face zilele acestea repetitii ce vor include zboruri medicale intre Baza Aeriana de la Mihail Kogalniceanu si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Scopul acestor zboruri este acela de a pregati pilotii sa stabileasca procedurile pentru operatiuni de evacuare rapida la spital, in cazul in care un soldat roman sau american se ranste in timpul exercitiului "Proof of Principle" organizat de JTF-E. Echipajele piloteaza si elicoptere Blackhawk configurate pentru interventie medicala.
Aproximativ 600 de soldati, marinari si aviatori americani, precum si civili, vor participa la exercitiul Proof of Principle, care va consolida interoperabilitatea si relatiile militare dintre Romania, Bulgaria si Statele Unite ale Americii si va testa capacitatile de comanda si control necesare pentru desfasurarea viitoarelor unitati de rotatie ale JTF-E.
Potrivit reprezentantilor Ambasadei SUA, se intentioneaza ca US Army si US Air Force sa disloce, cu titlu permanent, maxim 300 de militari, respectiv 10.
Proof of Principle
Exercitiul "Proof of Principle" va incepe astazi, in mod oficial, si se va incheia pe 22 octombrie. Aproximativ 600 de militari si personal civil american vor participa la acest exercitiu prin intermediul caruia se vor testa capacitatile de comanda si control necesare viitoarelor dislocari de trupe la nivel de brigada in cadrul Fortelor Intrunite Est (Joint Task Force East), precum si infrastructurile din Romania si Bulgaria.
Potrivit Ambasadei SUA, forta de lupta intrunita creeaza multe locuri de munca pentru comunitatea locala. In prezent, este vorba despre 550 de angajati romani care au legatura cu exercitiul "Proof of Principle", numarul acestora putand depasi 600.
Fosta unitate de infanterie mecanizata
Fosta locatie a Brigazii 34 Infanterie Mecanizata va fi transformata intr-o baza operationala avansata (Forward Operating Site) a SUA, dar va deveni activa in 2008-2009. Baza, care ar putea sa adaposteasca pana la 1700 de militari americani, va fi construita in doua faze, cea mai mare parte a fondurilor fiind aprobata de Congresul SUA pentru anul fiscal 2007. Actuala structura a fostei locatii a Brigazii 34 va cunoaste transformari majore, avand in vedere faptul ca, dintre cladirile existente, vor ramane in picioare doar capela ortodoxa si inca doua constructii care, dupa modernizare, vor adaposti militarii romani ce se vor antrena in comun cu cei americani. Partea americana a decis sa darame restul cladirilor si sa reconfigureze total locatia. Din cauza riscurilor seismice din Romania, cladirile in care vor locui militarii americani vor avea un singur nivel.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.