"Opriti timpul! Clipa asta minunata nu se intoarce niciodata!", ar putea rosti din nou Corina Chiriac si pentru Gheorghe Naghi - regizorul cu "Doua lozuri", "Da€™ale Carnavalului", "Telegrame", "Doi barbati pentru o moarte". Ei bine, Nagh
"Opriti timpul! Clipa asta minunata nu se intoarce niciodata!", ar putea rosti din nou Corina Chiriac si pentru Gheorghe Naghi - regizorul cu "Doua lozuri", "Da€™ale Carnavalului", "Telegrame", "Doi barbati pentru o moarte". Ei bine, Naghi implineste astazi 75 de clipe adunate in tot atatia ani de viata. Un intelept zicea ca nu conteaza cati ani ai trait in viata, ci conteaza ce viata ai trait in ani! Si ce viata a trait Gheorghe Naghi!     SLUJITORII ARTEI. Dupa realizarea a peste 20 de filme de lung metraj si a peste 100 de scurt metraj, stiintifice, documentare, dupa 14 premii nationale si internationale, merita sa se laude. Insa lauda de sine nu miroase a bine... Dar cine sa-l laude, daca nu chiar el? "Mi-am zis s-o fac eu si poate o mirosi a bine!", spune regizorul. "Stiu ca noaptea e cel mai bun sfetnic, cum stiu ca Timpul e cel mai mare hotarator al unor merite. Cred fara tagada ca el, Timpul, poate ridica sau cobori, din drumul vietii, pe orice creator. E de neinchipuit si total nedrept ca unor slujitori ai artei care inca traiesc sa nu li se aprecieze meritele, decat dupa ce ne parasesc...", afirma Gheorghe Naghi.     PLECAREA. Putin mai lipsea ca Eugenia Naghi sa sarbatoreasca impreuna cu sotul ei 50 de ani de la unirea dragostei lor in fata lui Dumnezeu. A trebuit sa plece inainte de vreme. "Cand implinesti 75 de ani nu mai seamana deloc cu implinirea a 57 de ani. 50 de ani am trait si am lucrat cu Eugenia Naghi, una dintre cele mai apreciate si distinse monteuze de film. Eleva renumitului profesor Victor Iliu si a maestrului montajului de film Lucia Anton a plecat fulgerator din viata noastra, parca pentru a-si desavarsi arta montajului si dragostea de mama! Cu munca ei a contribuit la succesul unora dintre cei mari regizori romanesti de cinematografie, printre care Ion Popescu Gopo, Lucian Pintilie etc.", isi aminteste regizorul.  Trecut-au anii... Pacat ca pastila miraculoasa din pelicula "Elixirul tineretii" nu ne poate intineri sau pastra pentru un timp cat mai indelungat TINERI, precum eroii nostri din film: Florin Piersic si Stela Popescu. Dar filmu-i film si viata-i viata, desi pe generic apare (si intr-un caz si in celalalt): THE END!   P.S. La multi ani, maestre! Sa traiti asa cum ati facut-o si pana acum. Frumos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.