Inflatia anualizata din cele 13 state ale zonei euro a scazut la 1,8% in iulie, de la 1,9% in luna anterioara, incadrandu-se in intervalul de crestere a preturilor stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE), potrivit datelor finale ale biroului europ
Inflatia anualizata din cele 13 state ale zonei euro a scazut la 1,8% in iulie, de la 1,9% in luna anterioara, incadrandu-se in intervalul de crestere a preturilor stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE), potrivit datelor finale ale biroului european de statistica, Eurostat, transmite Mediafax. Comparativ cu luna iunie, preturile au scazut in iulie cu 0,2%, in concordanta cu prognozele analistilor. Cea mai mare reducere a preturilor s-a inregistrat in sectorul comunicatiilor, de 1,7%, in termeni anuali, in vreme ce preturile articolelor de imbracaminte si ale serviciilor de recreere au urcat usor. BCE are ca obiectiv o inflatie mai mica de 2%, dar apropiata de acest nivel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.