Pentru stabilirea diagnosticului de infertilitate trebuie investigatii complexe la care sa fie supusi ambii parteneri. Explica aceasta tema sef de lucrari dr Anca Simionescu, medic primar ginecolog la Maternitatea Filantropia. Mai intai este investig
Pentru stabilirea diagnosticului de infertilitate trebuie investigatii complexe la care sa fie supusi ambii parteneri. Explica aceasta tema sef de lucrari dr Anca Simionescu, medic primar ginecolog la Maternitatea Filantropia. Mai intai este investigat barbatul, caci este mai simplu, prin spermograma si spermocultura. Trebuie vazut daca el nu are malformatii, hipertensiune, diabet, ulcer, daca n-a fost operat la nivelul organelor genitale de hernie inghinala etc. Femeia trebuie controlata daca are un aparat genital integru, trompe si uter normale, daca ovarul functioneaza normal.   Importanta este si varsta. Varsta maxima de fertilitate a femeii este de 25 de ani. Si cu toate ca la 25 de ani exista un varf de fertilitate, sansa de graviditate este totusi de 25%. Trebuie facute investigatii, printre acestea analiza cavitatii uterine, in sensul ca in casa uterina e bine sa aiba loc modificari in timpul ciclului menstrual. Trebuie investigata si activitatea ovariana, temperatura la menstruatie trebuie sa creasca de la 36,4 la 37,2 pentru o ovulatie normala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.