Spitalul Floreasca, fara apa
Activitatea Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti a fost afectata ieri, din cauza restrictiilor in utilizarea apei, la o zi dupa ce furnizarea acesteia a fost oprita timp de mai multe ore. Purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Bogdan Oprita, a declarat ca apa a fost oprita marti, la orele pranzului, insa administratia a realizat acest lucru abia in jurul orei 17.00, cand a inceput sa scada presiunea, situatie in care a anuntat compania Apa Nova. Dupa reluarea alimentarii din cele doua surse, pozitionate pe Calea Floreasca si pe bulevardul Stefan cel Mare, cele 15 bazine au fost colmatate din cauza malului venit pe conducte. Alimentarea cu apa potabila in flux continuu a fost reluata pana la urma, insa schimbarea filtrelor colmatate continua, motiv pentru care multe din instalatii functioneaza greu. Claudiu Turculet, managerul unitatii a apreciata ca, neanuntarea opririi apei in zona respectiva a adus mari prejudicii spitalului. "Mi se pare inadmisibil sa ascult radioul, sa urmaresc televiziunile sau presa scrisa ca sa aflu cand se opreste apa sau alimentarea cu energie electrica in zona", a spus managerul. "Avem probleme chiar cu filtrele pentru apa sterila sau cele pentru apa de baut. Daca nu am fi avut sursa proprie de alimentare cu apa, aparatul de sterilizare abia cumparat s-ar fi ars atunci cand a fost oprita apa", a mai adaugat Turculet. (C.P.)
Bac-ul de toamna
Peste 40.000 de candidati au fost inscrisi la a doua sesiune a examenului national de bacalaureat din 2007, care incepe in 20 august, cu proba orala la limba si literatura romana, si se incheie in 29 august, cu o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Potrivit calendarului de examen, in 31 august vor fi afisate rezultatele si vor fi depuse contestatiile. In 1-2 septembrie vor fi rezolvate contestatiile, astfel ca in 3 septembrie sa fie afisate rezultatele finale. La prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an au fost inscrisi 198.965 de absolventi de clasa a XII-a, s-au prezentat 194.582 (97,80 la suta) si au promovat 159.720 (82,08 la suta). Alti 34.962 (17,92 la suta) candidati au fost respinsi, 200 au fost eliminati din examen, iar 4383 nu s-au prezentat. Cei care au promovat una sau mai multe probe pot solicita recunoasterea acestora. (M.S.)
Program nou la permise si inmatriculari
In perioada 17 - 20 august, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor al Municipiului Bucuresti, str. Logofat Udriste Nasturel nr. 9-11, se vor opera modificari in sistemul informatic, programul de publicul fiind modificat dupa cum urmeaza: vineri, 17 august, 08 :00 - 16 :00 (in loc de 07 :00 - 20 :00); luni, 20 august, 14 :00 - 20 :00 ( in loc de 07 :00 - 20 :00). Modificarile programului se datoreaza inlocuirii serverelor in scopul modernizarii sistemului electronic de emitere a documentelor specifice.(C.S.)
Catalog Ikea 2008
Intre 20 august si 9 septembrie fiecare familie din Bucuresti va primi gratuit la usa locuintei lor catalogul Ikea 2008. "Campania de distributie a catalogului va incepe pe 20 august si va dura trei saptamani. Practic, in acesta perioada, pentru orice locuitor din Bucuresti si imprejurimi, sau din orasele Pitesti, Targoviste, Urziceni, Ploiesti, si mergand pe DN1, pana la Comarnic, se poate astepta sa primeasca acasa, in orice moment catalogul Ikea 2008", a declarat Cornel Oprisan, retail manager Ikea Romania. Catalogul va fi valabil incepand cu data de 1 septembrie 2007 pana in august anul viitor. Cifra de afaceri globala a magazinelor Ikea a fost de peste 17,65 miliarde de euro, in anul 2006. (F.B.)