Un panou cu inscriptia „Szekelyfold-Tinutul Secuiesc-Szeklerland" a fost amplasat marti dupa-amiaza, la intrarea dinspre Brasov in judetul Covasna.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, a declarat, citat de NewsIn, ca panoul inscriptionat cu mesajul „Szekelyfold-tinutul Secuiesc-Szeklerland" este „unul publicitar, apartine Consiliului Judetean si are toate avizele si autorizatiile, fiind destinat promovarii turismului in zona". El a completat ca panoul a fost amplasat doar de proba in cursul zilei de marti, pentru ca joi (astazi - n. red.) sa fie aranjat definitiv. Politia a confirmat avizul pentru panoul publicitar.

Conducerea Forumului Civic Romanesc (FCR) a inaintat miercuri o sesizare Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) in care cere sanctionarea celor care au amplasat panoul. FCR a considerat ca, sub o o masca publicitara, se vede mesajul politic de marcare a hotarului Tinutului Secuiesc. Ministrul Internelor, Cristian David, a declarat miercuri, la Constanta, ca a fost initiata o ancheta in ceea ce priveste instalarea panoului cu Tinutul Secuiesc la intrarea in Covasna dinspre judetul Brasov.