Galatenii, dupa doua tururi in Intertoto, si clujenii, la debutul in adevaratele competitii europeane (ardelenii au mai jucat in aceeasi Intertoto) incep astazi asaltul pentru accederea pe tabloul principal al Cupei UEFA, acolo unde, in turul I, Roma
Galatenii, dupa doua tururi in Intertoto, si clujenii, la debutul in adevaratele competitii europeane (ardelenii au mai jucat in aceeasi Intertoto) incep astazi asaltul pentru accederea pe tabloul principal al Cupei UEFA, acolo unde, in turul I, Romania are deja o reprezentanta, pe Rapid.
Grigoras: "Sa jucam ca la Trabzon"
Antrenorul galatenilor crede ca Otelul trebuie sa evolueze macar la 80 la suta din felul cum a jucat cu Trabzonspor pentru a o elimina pe Lokomotiv. "Sofiotii pot fi eliminati daca noi vom juca macar la 80 la suta din felul cum am facut-o cu Trabzonspor. Plecam cu un moral bun dupa victoria din fata Urziceniului si trebuie sa obtinem un rezultat bun in tur, care sa ne dea sperante in calificare. Din pacate, am trei absente notabile in echipa, Szekely si Jelev sunt suspendati, iar D. Stan, accidentat. Insa cei care ii vor inlocui trebuie sa se ridice la nivelul lor. Am cules informatii despre Lokomotiv de la secundul Viorel Tanase, care a fost la primul lor meci de campionat, si de la bulgarul nostru, Jivko Jelev, care ii cunoaste bine, insa cel mai important ramane felul in care vom evolua noi", a declarat Grigoras (foto). Capitanul Gabriel Paraschiv spera ca atat formatia din Galati sa elimine pe Lokomotiv, cat si nationala romana sa invinga reprezentativa Bulgariei. "Nu sunt o echipa de nebatut si cred ca daca vom juca la adevarata noastra valoare ne vom califica. Este o echipa buna, dar speram sa ne intoarcem de la Sofia cu un rezultat care sa ne asigure calificarea. Am ceva emotii, pentru ca e primul meu joc in Cupa UEFA. Am spus colegului Jelev ca noi ii vom elimina pe Lokomotiv, iar Romania ii va bate pe bulgari in preliminariile Campionatului European", a spus Paraschiv. Atacantul Emil Jula doreste ca Otelul sa inscrie in deplasare si sa fie sustinuta de cat mai multi suporteri romani. "E o experienta noua pentru noi, dupa cea din Intertoto. Cel mai bine ar fi sa marcam la Sofia, iar daca o vom face sansele noastre de calificare vor creste. Asteptam multi suporteri sa vina la Sofia", a precizat Jula. Otelul a plecat ieri dimineata din Galati spre Bucuresti, pentru a decola dupa-amiaza spre Sofia. Otelul urma sa sustina aseara, de la ora 20,30, antrenamentul oficial.
Andone: "Ne calificam de la Cluj"
Ioan Andone, antrenorul lui CFR Cluj, spune ca Anarthosis este o echipa periculoasa, singura deficienta a cipriotilor fiind ritmul lent de joc. "Falcosul" ii cunoaste bine pe adversari, mai ales ca a antrenat in Cipru. "Am prieteni multi in Cipru si am primit multe informatii despre Anorthosis. Este o echipa periculoasa, iar singura lor deficienta este tempoul de joc. In Cipru se joaca mai lent. Majoritatea jucatorilor sunt mai in varsta, dar componenti de loturi nationale. Si cu talia stau bine, au patru jucatori de peste 1,87 metri. Sper sa castigam la Cluj si sa luam o optiune serioasa pentru calificare. Stiu ce inseamna sa joci in Cipru. Atmosfera este de parca s-ar juca o finala de Campionat European", a spus Andone. Altfel, oficialii lui CFR i-au invitat pe conducatorii de la "U" sa asiste la partida cu Anorthosis. Presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, a declarat ca i-a invitat pe omologii sai de la "U" si la meciul de prezentare cu Benfica. "I-am invitat si la partida cu Benfica, dar a venit numai Danciu, presedintele CA. Acum i-am transmis invitatia lui Alin Banceu, directorul general al clubului. Ii primim cu placere", a spus Muresan. (MIG)
CUPA UEFA
Turul II preliminar, prima mansa
LOKOMOTIV SOFIA - OTELUL GALATI
Ora 20,30 - in direct la Sport.ro
Arbitri: J. Hyytia - E. Vehvilainen, T. Kotinurmi; T. Nieminen (toti din Finlanda)
CFR CLUJ - ANORTHOSIS FAMAGUSTA
Ora 20,30 - in direct la Kanal D
Arbitri: C. Bertolini - R. Zeder, S. Buhlmann; S. Studer (toti din Elvetia)
* mansa a doua se joaca pe 30 august


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.