Medicamentele destinate diabeticilor fabricate de GlaxoSmithKline Plc. si Takeda Pharmaceutical Co Ltd vor avea inscrise noi si mai puternice avertizari legate de provocarea, cauzarea sau acutizarea bolilor de inima, au declarat oficiali ai Ministeru
Medicamentele destinate diabeticilor fabricate de GlaxoSmithKline Plc. si Takeda Pharmaceutical Co Ltd vor avea inscrise noi si mai puternice avertizari legate de provocarea, cauzarea sau acutizarea bolilor de inima, au declarat oficiali ai Ministerului de Sanatate din Statele Unite.Avertismentele vor aparea "intr-un chenar negru" pe ambalajul medicamentelor Avandia, Avandaryl si Avandamet, al GSK, cat si Actos si Duetact al companiei Takeda, a declarat agentia americana de sanatate Food and Drug Administration (FDA).Avertismentele spun ca pacientii cu probleme de inima incadrati in una din cele doua clase severe de boala nu trebuie sa ia acest medicament si ca nu li se recomanda persoanelor care au simptomele unor boli de inima."Daca pacientii dezvolta crize cardiace in timpul administrarii acestor medicamente, medicii trebuie sa urmareasca simptomele si sa micsoreze sau sa elimine uzul medicamentelor", mai declara FDA.Bolile de inima sunt o stare de sanatate cronica in care inima nu pompeaza destul sange in corp. Simptomele pot include respiratie greoaie sau luarea rapida si excesiva in greutate.O analiza separata a medicamentului Avandia si o analiza legata de agravarea riscurilor de atac de cord sunt in derulare, a anuntat FDA. Un organ consultativ a recomandat la inceputul lunii iulie ca agentia sa publice un avertisment legat de riscurile atacurilor de cord pe cutia medicamentului Avandia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.