Omnitoys, distribuitorul exclusiv in Romania al jucariilor Mattel, a anuntat ca va retrage de pe piata romaneasca produsele firmei fabricate in China. Aceasta decizie intervine dupa ce Mattel a retras jucarii similare de pe pietele americana si europ
Omnitoys, distribuitorul exclusiv in Romania al jucariilor Mattel, a anuntat ca va retrage de pe piata romaneasca produsele firmei fabricate in China. Aceasta decizie intervine dupa ce Mattel a retras jucarii similare de pe pietele americana si europeana, pentru ca sunt considerate periculoase pentru copii, din cauza ca au in compozitie vopsea pe baza de plumb. "La data de 14 august 2007, Mattel Europa BV a comunicat retragerea voluntara de pe piata europeana a urmatoarelor produse: jucarii de tip «Sarge» din gama masini turnate seria Cars; jucarii cu magnet «Polly Pocket» (articol 0806, 8605, 8606, 8614, 8616); accesorii «Barbie and Tanner» (articol J 9472); «Scooper» (articol H 6405) a€¦", a anuntat ieri Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). De luni, 20 august, cei care au cumparat astfel de jucarii pot contacta firma Omnitoys la tel. verde 0800.390.300 pentru a obtine informatii privind returnarea si inlocuirea acestora. ANPC a anuntat ca, pe langa monitorizarea actiunii de retragere de pe piata a jucariilor Mattel, desfasoara si un control la nivel national, pentru depistarea pe piata romaneasca a jucariilor toxice, fiind vizati in special importatorii marcilor Fischer Price si Thomas & Friends.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.