COMPANIE NOUA. Petrom a infiintat o noua companie, numita Petrochemical Arges, cu scopul de a transfera toate activitatile de la rafinaria Arpechim. Mariana Gheorghe, director executiv al companiei, a precizat ca "firma a fost deja infiintata, dar ac
COMPANIE NOUA. Petrom a infiintat o noua companie, numita Petrochemical Arges, cu scopul de a transfera toate activitatile de la rafinaria Arpechim. Mariana Gheorghe, director executiv al companiei, a precizat ca "firma a fost deja infiintata, dar acum este doar o cochilie goala". Transferul va fi terminat in curand, iar compania va functiona ca si companie afiliata din a doua jumatate a anului 2007. Surse din cadrul Petrom au afirmat ca aceasta noua societate "poate fi vanduta".     CENTRALA. Petrom va construi la Ploiesti o centrala electrica pe gaz, cu o capacitate instalata de 860 de MW. Proiectul a fost deja aprobat, si a fost demarat procesul de licitatie. Investitiile vor totaliza 500 de milioane de euro. Constructia va incepe din 2008, iar primii megawatti de energie vor fi livrati in sistem la finele lui 2010 sau inceputul lui 2011.   MAJORARE. Petrom a majorat pretul gazelor naturale din productia proprie de la 455 la 470 de lei pentru mia de metri cubi. Potrivit Marianei Gheorghe (foto), director general executiv din cadrul Petrom, "cresterea a fost facuta in conditiile in care pretul la consumatorul final nu s-a modificat". Oficialii Petrom au precizat ca scumpirea a fost aprobata de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, si ca face parte din programata aliniere a preturilor cu cele din Uniunea Europeana. Romania poarta discutii cu oficialii europeni pentru a obtine o derogare pana in 2010 la alinierea tarifelor. (D. I.)   CREDITE. Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un nou produs de creditare, in valoare de pana la 75.000 de lei, destinat microintreprinderilor cu o cifra de afaceri anuala de pana la un milion de euro. Microintreprinderile pot obtine credite de pana la trei ori cifra de afaceri medie lunara, cu limita maxima de 75.000 lei, in numai 24 de ore. Perioada de creditare este de 12 luni. Pentru obtinerea imprumutului, companiile au nevoie de certificat de la Registrul Comertului, certificat de atestare fiscal, hotararea AGA privind contractarea imprumutului si ultimele trei raportari financiare.   NORME. Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, ieri, norma privind prospectul schemei de pensii facultative, elaborata in aplicarea legii privind pensiile facultative. Norma reglementeaza forma si continutul prospectului schemei de pensii facultative, procedura privind autorizarea initiala a prospectului, precum si modelul contractului cadru de administrare. Un alt element de noutate il reprezinta mentionarea sanctiunilor pentru administratorii care incalca prevederile legale privind prospectul schemei de pensii facultative, care pot ajunge de la suspendarea autorizatiei de administrare si aplicarea corespunzatoare a prevederilor privind administrarea speciala, pana la retragerea autorizatiei de administrare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.