Grawe Romania Asigurare a subscris, in primul semestru, prime brute de 35,4 milioane lei din asigurari de viata, in crestere cu 56,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat ieri compania, intr-un comunicat de presa, preluat de Mediafax.
Grawe Romania Asigurare a subscris, in primul semestru, prime brute de 35,4 milioane lei din asigurari de viata, in crestere cu 56,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat ieri compania, intr-un comunicat de presa, preluat de Mediafax. Volumul de prime brute incasate de Grawe in primele sase luni s-a ridicat la 37,7 milioane lei, in timp ce valoarea daunelor platite a fost de 1,72 milioane lei.Compania a raportat un profit net de 3,77 milioane lei, peste dublul nivelului inregistrat in perioada ianuarie-iunie 2006, depasind estimarile initiale. Profitul firmei romanesti a avut o crestere de 121%, cea mai mare in cadrul grupului international Grawe. "Aceasta imbunatatire substantiala a rezultatului financiar se datoreaza atat cresterii vanzarilor, cat si cresterii valorii activelor si unui castig mai mare din investitii pe fondul aplicarii strategiei de control a cheltuielilor, strategie implementata la nivelul intregului grup Grawe", a afirmat directorul general al companiei, Peter Kasyk, in comunicat. Grawe Romania Asigurare si-a inceput activitatea in anul 2000, odata cu intrarea grupului international pe piata asigurarilor de viata. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul brokerilor specializati si a fortei proprii de vanzare, avand agentii in 19 judete, la care se adauga cele sase agentii din Bucuresti. Asiguratorul are un capital social de 28,49 milioane lei, actionarul majoritar fiind Grazer Wechselseitige Versicherung din Austria, care detine 99,88% din actiunile filialei locale. Sediul central al companiei se afla in centrul Capitalei, ca urmare a achizitionarii de catre grupul austriac Grawe a unei cladiri in valoare de 7,5 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.