67% dintre ele sint reconditionate si refolosite de Vodafone in tarile in curs de dezvoltare. Restul merg la piese de schimb.

Vodafone Romania a colectat, in cadrul programului sau de reciclare a telefoanelor mobile, de la sfirsitul lunii martie pina la sfirsitul lunii iulie, 3.250 de telefoane mobile si peste 163 de kilograme de accesorii, precizeaza un comunicat al companiei.

Prin programul de reciclare, Vodafone Romania colecteaza telefoane mobile si accesorii, indiferent de model si de starea de functionare, in scopul reciclarii, de la toti utilizatorii de telefonie mobila din Romania.

In cele patru luni, Vodafone a colectat telefoanele si accesoriile (baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date) in punctele special amenajate din cele 83 de magazine proprii din tara.

Compania spune ca in topul oraselor care au depus cel mai mare numar de telefoane si accesorii sint, in aceeasi ordine, Brasov, Bucuresti, Tirgu-Mures, Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Ploiesti, Miercurea-Ciuc, Constanta si Alba-Iulia. De asemenea, printre modelele de telefoane mobile colectate pentru reciclare pina in prezent au predominat Nokia 3310, Nokia 5110, Ericsson A1018S, Ericsson A2628S, Motorola D520, Motorola AM3180, Bosh CAM607, Siemens C25, Alcatel Easy DB BE1 si Alcatel OT310BF3. Din numarul total de telefoane colectate in magazinele Vodafone, 67% au fost reconditionate pentru a fi reutilizate in tari in curs de dezvoltare.

Telefoanele care nu au putut fi reparate, in proportie de 33%, au fost dezmembrate, iar materialele componente au fost refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, in industria de telecomunicatii sau in alte industrii, printr-un proces ce se deruleaza in afara Romaniei. Telefoanele si accesoriile colectate in magazinele Vodafone Romania sint trimise la Fonebak UK, firma cu care Vodafone colaboreaza pentru reciclarea dispozitivelor uzate.