Mii de romani s-au adunat, ieri, pe malul marii si pe faleza Dunarii, pentru a participa la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei. Zeci de tineri s-au inghesuit sa-si arate indemanarea in diverse probe cu traditie, iar spre seara au cantat si dans
Mii de romani s-au adunat, ieri, pe malul marii si pe faleza Dunarii, pentru a participa la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei. Zeci de tineri s-au inghesuit sa-si arate indemanarea in diverse probe cu traditie, iar spre seara au cantat si dansat la concerte in aer liber.


In portul Dobreta Turnu Severin, peste 2.000 de severineni s-au bucurat de petrecerea organizata in cinstea marinarilor. Tinerii au incercat sa recupereze purcei si rate din Dunare, au concurat la trasul franghiei, au alergat in sac si au avut ocazia sa se plimbe cu salupele Politiei de frontiera.


La Braila cele mai "gustate" momente au fost sosirea Zeului Neptun si parada navelor, care au salutat multimea cu salve de tun. Copiii au ras copios la botezul marinarului si s-au distrat la concursurile si jocurile marinaresti.


La Galati nu s-a tinut cont de traditii din cauza unor directive europene care interzic stresarea animalelor. Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, a declarat: "Vor fi defilari de nave, dar nu vor mai fi jocuri marinaresti pentru ca putem fi atacati de Uniunea Europeana care ne interzice sa stresam ratele sau porcii."


Pe faleza Cazinoului din Constanta s-au strans peste 3.000 de localnici si turisti pentru a se bucura de spectacolul organizat de oficialitati. Vedetele evenimentului au fost navele Marinei Militare care au pregatit simulari de atacuri navale, dar si de la sol, numeroase demonstratii si exercitii navale specifice la care a participat cea mai noua achizitie a Fortelor Navale, elicopterul Puma Naval. La manifestari au fost prezenti si presedintele Traian Basescu, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, alaturi de oficialitatile locale, in frunte cu primarul Radu Mazare.


Din pacate, evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Trei parasutisti au fost raniti usor, din cauza vantului puternic, acestia ratand aterizarea. Leziunile suferite au fost minore si nu au necesitat ingrijiri medicale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.