Sylvan Shalom, fost ministru de Externe, s-a retras din cursa acuzandu-l pe presedintele partidului Benjamin Netanyahu ca manipuleaza niste alegeri ilegitime. Prin retragerea principalului sau adversar, Netanyahu a ramas sa se confrunte cu doi candi
Sylvan Shalom, fost ministru de Externe, s-a retras din cursa acuzandu-l pe presedintele partidului Benjamin Netanyahu ca manipuleaza niste alegeri ilegitime. Prin retragerea principalului sau adversar, Netanyahu a ramas sa se confrunte cu doi candidati minori, deveniti insa periculosi prin numarul mic de alegatori care s-au prezentat la urne: Moshe Feiglin, seful unei fractiuni de extrema dreapta intitulate "Hamanhigut haiudit" (in ebraica "Conducerea evreiasca") si Dani Danon, presedintele Organizatiei mondiale Likud. Netanyahu considera gruparea lui Feiglin extremista, departe de linia centru-dreapta traditionala a Likudului. O prezenta nesemnificativa a celor 95.000 de membri cu drept de vot ai Likudului ar fi putut consemna un procent ridicat de voturi in favoarea liniei extremiste reprezentate de Feiglin. Ieri dupa-amiaza, votasera abia 18% din membrii Likudului. Ingrijorat, Netanyahu s-a adresat "likudnicilor" de a se prezenta la urne, el personal luand contact telefonic cu 160 de responsabili din tara. Mii de apeluri-internet semnate de Netanyahu contineau chemarea patetica: "Cer ajutorul vostru. Veniti la vot si votati pentru mine". Termenul de inchidere a urnelor a fost prelungit pana la orele 23 noaptea. Dupa multe incercari, telefonul presedintelui Likudului a sunat liber. "Va telefonez din redactia ziarului ZIUA din Bucuresti", i-am spus. Netanyahu s-a manifestat nitel surprins. Nu era momentul unui amplu interviu. Mi l-a promis cu o alta ocazie. "Politica extremista a lui Feiglin nu reprezinta Likudul, mi-a declarat Benjamin Netanyahu. Increderea pe care mi-au acordat-o membrii partidului este primul pas spre cucerirea guvernarii."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.