Politia Rutiera a primit ieri 25 de autospeciale pentru cercetarea la fata locului a accidentelor cu victime.

Politia Rutiera a primit ieri, in cadrul unei finantari PHARE de 1,2 milioane euro, 25 de autospeciale pentru cercetarea la
Politia Rutiera a primit ieri 25 de autospeciale pentru cercetarea la fata locului a accidentelor cu victime.

Politia Rutiera a primit ieri, in cadrul unei finantari PHARE de 1,2 milioane euro, 25 de autospeciale pentru cercetarea la fata locului a accidentelor, 100 de dispozitive moderne de semnalizare si marcare a locurilor accidentelor, 500 de camere foto digitale si 5.000 de testere pentru droguri. Autospecialele au doua compartimente, unul de transport persoane, de 9 locuri, si unul tip laborator, dotat cu radiotelefon mobil, lampa electrica portabila, ruleta metrica cu contor, care masoara cu precizie si urmele curbate de frine etc.

Testerele pentru detectarea consumului de droguri sint colectoare de saliva care ofera indicii privind consumul, fara a constitui si mijloace de proba. Dovada consumului o reprezinta probele biologice. Compartimentul de transport al autospecialei este dotat cu o masuta de scris, astfel incit declaratiile soferilor implicati in accident si ale martorilor sa se ia pe loc. In plus, dotarea cu camere foto elimina schitele accidentelor pe care trebuie sa le faca soferii in declaratiile date politiei. Comisarul-sef Lucian Dinita, coordonatorul proiectului, ne-a declarat ca aceste laboratoare mobile vor fi folosite de criminalisti, nu de simplii agenti, si vor fi trimise strict la accidentele soldate cu victime. Autospecialele au fost repartizate inspectoratelor din judetele tranzitate de autostrazi sau drumuri europene, iar doua astfel de laboratoare mobile au fost trimise Sectiei de Politie Autostrazi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.