Astfel, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) va promova un recurs in interesul legii deoarece exista decizii diferite ale instantelor cu privire la masurile preventive luate de procurori in timpul urmaririi penale. "Procurorul poate
Astfel, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) va promova un recurs in interesul legii deoarece exista decizii diferite ale instantelor cu privire la masurile preventive luate de procurori in timpul urmaririi penale. "Procurorul poate lua masuri preventive care sunt supuse controlului instantelor de judecata din 30 in 30 de zile. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost luata eronat, pe baza unor decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului care se refera la arestarea preventiva. Din ianuarie, instantele au respins numeroasele cereri de revocare a masurii preventive formulate de Vadim Benyatov", a declarat Robert Cazanciuc, purtatorul de cuvant al Parchetului General.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat, luni, contestatia procurorilor la decizia instantei inferioare potrivit careia consultantul international Vadim Benyatov este liber de interdictii. Avocatul lui Benyatov a declarat ca instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis, atunci cand a revocat pentru 30 de zile masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea - ca procurorii nu prezinta "garantia de impartialitate, chiar daca au calitatea de magistrat" si de aceea nu pot hotari in privinta masurilor preventive. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.