Printr-o decizie a Guvernului, in institutiile publice vor fi montate inscriptii cu „In acest serviciu nu se primesc atentii".

De citeva zile, in mai multe institutii publice din Brasov au fost instalate placute care au rolul de a-i descuraja pe cetateni sa le mai dea spaga functionarilor pentru rezolvarea problemelor.

„In acest serviciu nu se primesc atentii" este unul dintre avertismentele pe care le pot citi brasovenii la serviciile pentru eliberarea pasapoartelor, a permiselor de conducere si de inmatriculare a vehiculelor, a cazierului judiciar, de statistica si evidenta operativa de la Inspectoratul de Politie Judetean, de la Finantele Publice, precum si de la Registrul Comertului.

Panourile au aparut in urma unei decizii recente a Guvernului, care „stabileste unele masuri de imbunatatire a activitatii serviciilor publice". Pe linga placutele instalate deja, vor mai aparea pe peretii serviciilor deconcentrate panouri cu inscriptii de tipul „Certificatele de inmatriculare se elibereaza in doua ore", „Cazierul judiciar se emite pe loc in regim de urgenta", „Daca mai mult de cinci persoane asteapta, este obligatorie prezenta a doi operatori in ghiseu" s.a.

Prin sistemul de panotaj prevazut de Guvern, cetatenii vor fi informati si despre termenele legale de eliberare a documentelor, dar si asupra modului in care trebuie tratati de functionari.