Liderul PSD a spus ca viitorul guvern ar trebui sa se formeze pe baza unor discutii "transparente si serioase" intre toate fortele politice. Cererea PSD este ca social-democratii sa participe la guvernare. "Dorim sa contribuim in orice formula posibi
Liderul PSD a spus ca viitorul guvern ar trebui sa se formeze pe baza unor discutii "transparente si serioase" intre toate fortele politice. Cererea PSD este ca social-democratii sa participe la guvernare. "Dorim sa contribuim in orice formula posibila pentru asigurarea unei guvernari care sa aiba in programul de guvernare teme social-democrate", a precizat liderul PSD. Intrebat daca va accepta o guvernare exclusiv PD, Geoana a mentionat ca partidul sau nu va sprijini o formula de orientare de dreapta. "Partidul nostru va contribui la asigurarea unui guvern competent, inclusiv participand la guvernare", a subliniat presedintele formatiunii. El a spus ca, tinand cont de ponderea PSD in Parlament, partidul sau este cel mai indreptatit sa formeze Guvernul sau macar sa faca parte dintr-o formula guvernamentala. Punctul cel mai sensibil al cererii PSD l-a reprezentat functia de prim-ministru, post pe care presedintele social-democrat se gandeste serios sa-l negocieze. Intrebat daca va solicita aceasta functie, Geoana a raspuns sec: "De ce nu? Mi se pare firesc ca un partid reprezentat cel mai bine in Parlament sa solicite aceasta functie". (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.