In luna iulie, RADET a solicitat o crestere de 40% a tarifelor pentru transportul si distributia energiei termice catre locuintele bucurestenilor. Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor de Gospodarire Comunala (ANRSC) a propus insa Guver
In luna iulie, RADET a solicitat o crestere de 40% a tarifelor pentru transportul si distributia energiei termice catre locuintele bucurestenilor. Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor de Gospodarire Comunala (ANRSC) a propus insa Guvernului o majorare cu 28% a pretului de referinta al gigacaloriei, care in prezent este de 107,5 lei. "Propunerea ar putea fi validata de Guvern, deoarece este indreptatita. Odata aprobata majorarea de catre Guvern, Consiliul General va trebui sa stabileasca ce procent din aceasta crestere de tarif va fi suportata de populatie si cat din subventii de la nivel local", au precizat sursele citate.
Potrivit oficialilor municipali, doar zece procente din diferenta de pret rezultata in urma majorarii vor fi suportate de populatie, restul de 18% urmand sa fie acoperite din subventiile alocate din bugetul municipal. In prezent, pentru ca bucurestenii sa plateasca 107,5 lei pentru gigacalorie, municipalitatea a alocat, numai pentru acest an, subventii de 3000 de miliarde de lei vechi catre RADET. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.