Consilierii generali ai PC l-au acuzat ieri pe primarul general Adriean Videanu ca a incalcat legea in procesul de atribuire a contractului de lucrari publice "Reteaua de fibra optica a Municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - NETCITY".

Consilierii au depus ieri doua sesizari la Ministerul Finantelor si la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice in care au solicitat anularea licitatiei pentru acest proiect si reluarea sa in conditii de legalitate.

"Ne-am bazat sesizarea, catre ambele institutii, pe nerespectarea principiilor de tratament egal si nediscriminatoriu pentru orice operator economic ce doreste sa participe la un proces de licitatie deschisa, principii prevazute in OUG 34/2006", a declarat consilierul municipal al PC, Octavian Petrovici. El a aratat ca in procedura stabilita de primarie este interzisa participarea la licitatie a oricarui furnizor de servicii de telecomunicatii de pe piata interna si internationala, ceea ce este impotriva legii. In plus, adresa trecuta pe documentatia impartita participantilor si numarul de telefon au fost altele decat cele afisate pe site-ul primariei. "Anuntul de participare publicat in Jurnalul Oficial al UE este tradus cu erori si nu este conform cu cel publicat in Romania", a mai spus Petrovici.