Anumite voci afirma ca Rove, in varsta de 56 de ani, demisioneaza din functia de consilier politic prezidential pentru a evita audierile in cadrul Congresului. "Sunt un mit. Exista marca Rove. Am citit despre anumite lucruri pe care se presupune ca l
Anumite voci afirma ca Rove, in varsta de 56 de ani, demisioneaza din functia de consilier politic prezidential pentru a evita audierile in cadrul Congresului. "Sunt un mit. Exista marca Rove. Am citit despre anumite lucruri pe care se presupune ca le-am savarsit si ma abtin sa nu rad" - a comentat consilierul, explicand ca adevarata tinta este George W. Bush si ca el, personal, este decis sa ignore "vocile" respective, noteaza Mediafax.
Karl Rove, artizanul celor doua victorii ale lui George W. Bush in competitiile pentru Casa Alba din noiembrie 2000 si noiembrie 2004. James Moore si Wayne Slater descriu fenomenul in cartea "Creierul lui Bush sau cum Rove l-a transformat pe Bush in candidat la Presedintie". Consilierul politic prezidential este unul dintre personajele controversate ale Administratiei republicane de la Washington. El s-a aflat alaturi de Bush de la intrarea acestuia in politica in anii 1980, fiind asociat cu cele mai grave scandaluri care au afectat administratia - afacerea Valerie Plame (privind declansarea razboiului din Irak si deconspirarea identitatii unui agent CIA) sau, mai recent, demiterea unor magistrati din motive politice. Reputatia sa de infabilitate a fost afectata de infrangerea republicanilor in alegerile parlamentare desfasurate la sfarsitul anului 2006. (Ileana CORNEA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.