Arbitrul pensiilor private a aprobat societatii de asigurari reducerea comisioanelor si modificarea prospectului fondurilor. Compania Allianz-tiriac Pensii Private a modificat prospectele celor doua fonduri de pensii facultative (pilonul III) pe c

Arbitrul pensiilor private a aprobat societatii de asigurari reducerea comisioanelor si modificarea prospectului fondurilor.

Compania Allianz-tiriac Pensii Private a modificat prospectele celor doua fonduri de pensii facultative (pilonul III) pe care le administreaza, AZT Moderato si AZT Vivace, reducand mai multe comisioane, printre care pe cel de administrare.

Comisionul de administrare aplicat la activul net al fondului este stabilit la un nivel anual de 1,09% pentru AZT Moderato si de 1,5% pentru AZT Vivace. Aceasta decizie a fost luata pentru a obtine un randament mai bun al fondurilor, dar si pentru o imagine buna in piata si atragerea unui numar mai mare de clienti.

"Modificarile operate se vor rasfrange in mod pozitiv asupra rentabilitatii celor doua fonduri si, implicit, asupra clientilor, incurajand economisirea pentru pensie prin aceste instrumente", arata un comunicat al companiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.