"Ziua minerului", un eveniment traditional la Abrud, in Muntii Apuseni, a fost sarbatorita pentru prima data fara ortaci, in conditiile in care toate exploatarile miniere din zona sunt in acest moment inchise. Doar cateva zeci de oameni au infruntat
"Ziua minerului", un eveniment traditional la Abrud, in Muntii Apuseni, a fost sarbatorita pentru prima data fara ortaci, in conditiile in care toate exploatarile miniere din zona sunt in acest moment inchise. Doar cateva zeci de oameni au infruntat ploaia mocaneasca pentru a asista la "megaconcertul" de muzica populara organizat pe stadionul din oras.
"Va multumesc ca sunteti aici", striga de pe scena, fara sa isi dea seama de nepotrivire sau, poate, cu ironie, o domnisoara imbracata in costum popular, incalzita de vreo doua melodii pe care tocmai le-a cantat. Nici urma de aplauze, pentru ca in fata scenei nu este nimeni. Ploaia torentiala a stricat ceea ce trebuia sa fie un megaspectacol de muzica populara, la care organizatorii anuntasera prezenta unor nume "grele": Maria Ciobanu, Ionut Dolanescu, Irina Loghin, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudascu si multi altii. La adapostul unor corturi amplasate pe marginea terenului de fotbal din oras, unde s-a tinut concertul, s-au aciuat invitatii: cativa politicieni locali, lideri de sindicat, sefi ai fostelor exploatari miniere, reprezentanti ai noilor investitori de la "Cuprumin" Abrud si ai Rosia Montana Gold Corporation si ziaristi, majoritatea dintre ei veniti in zona mai mult pentru o posibila descindere a lui Traian Basescu (care nu a mai venit).
Dupa aproximativ o ora si jumatate, pe iarba imbibata de ploaie din fata scenei s-au adunat cateva zeci de oameni, moment in care, printre grimase, si-a facut aparitia Benone Sinulescu si grupul Milenium. De fapt, grupul Milenium a fost prezent doar pe banda audio, dupa care "nea Beni", cum il alinta prezentatorul, a facut playback, intrerupt doar de o mica pana de curent, un lucru, spun localnicii, obisnuit "pa vreme tare".
Pentru "inseninare", au aparut Nae Lazarescu si Vasile Muraru, care, prin textele pe care le-au prezentat, nu au reusit decat sa le reaminteasca celor prezenti de revelioanele anilor '90.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.