Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins  recursul procurorilor la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care a revocat interdictia de a parasi tara in cazul lui Vadim Benyatov, cercetat pentru spionaj in dosarul privatizarilor stra

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul procurorilor la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care a revocat interdictia de a parasi tara in cazul lui Vadim Benyatov, cercetat pentru spionaj in dosarul privatizarilor strategice, astfel incat acesta poate parasi tara.

Curtea de Apel Bucuresti a decis in 31 iulie revocarea masurii prelungirii interdictiei de a parasi tara pe numele lui Vadim Benyatov, dupa ce a admis o exceptie ridicata de avocatii acestuia.

Cererea avocatilor lui Benyatov s-a referit la necompetenta materiala a procurorului in legatura cu masura prelungirii unei interdictii de a parasi localitatea sau tara.

Consultantul Vadim Benyatov, anchetat in dosarul privatizarilor strategice, a cerut ultima data pe data de 2 iulie, Curtii de Apel Bucuresti (CAB) sa ii ridice interdictia de a parasi tara pentru ca intentioneaza sa-si vada familia si sanatatea lui este precara.

Unul dintre avocatii lui Vadim Benyatov a declarat in fata instantei ca interdictia de a parasi Romania ar trebui ridicata deoarece a depasit durata legala de 180 de zile de cand a fost instituita.

Avocatul Cristian Iordanescu a reclamat magistratilor faptul ca, in acest moment, Benyatov nu ar beneficia de suport material, de asistenta sociala si medicala de care are nevoie sustinand ca este bolnav de cancer.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.