Principalele fonduri de investitii care au demarat deja afaceri in Romania promit investitii de peste 1,7 miliarde euro pe piata imobiliara romaneasca in urmatorii trei ani. Cei mai multi bani vor fi folositi pentru achizitia de centre comerciale, pa
Principalele fonduri de investitii care au demarat deja afaceri in Romania promit investitii de peste 1,7 miliarde euro pe piata imobiliara romaneasca in urmatorii trei ani. Cei mai multi bani vor fi folositi pentru achizitia de centre comerciale, parcuri logistice si locuinte. Unul dintre principalii investitori straini de pe piata imobiliara romaneasca, ce are proiecte de peste 1,4 miliarde euro, este Immoeast. Reprezentantii companiei au anuntat ca dispun, pana in anul 2010, de un buget de peste 700 milioane euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel c[ valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro, noteaza NewsIn. Un alt fond de investitii, Equest Balkan Properties (EBP), isi propune sa atraga in cel mai scurt timp fonduri cu o valoare de circa 50 de milioane de euro de la bursa AIM de la Londra, unde compania este listata, iar valoarea proprietatilor Equest urmeaza sa depaseasca 200 de milioane euro. Banii urmeaza sa fie utilizati pentru finalizarea proiectelor aflate in curs de dezvoltare pe piata locala, precum parcul de retail Vitantis, parcul logistic Bucharest West sau parcarea Europark, din Bucuresti. Strategia fondului Fabian Romania Property Fund Limited pentru 2007 vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si in dezvoltarea de noi constructii. Fondul, care a fost infiintat in 2005, are in vedere investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fabian se axeaza pe achizitia de spatii de birouri si centre comerciale, dar si pe parteneriate pe segmentul retail si rezidential. Grupul britanic Dawnay, Day si-a propus un plan de investitii in Romania pentru urmatorii ani de aproximativ 900 milioane euro. Compania, care si-a anuntat lansarea oficiala si pe piata de real-estate din Romania in luna mai anul curent, va construi centre comerciale in Arad, Cluj, Baia Mare si Satu Mare, sub numele de Atrium Centers. Valoarea totala a acestor investitii se ridica la 246 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.