O coproductie romano-ceha a fost selectionata la editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Toronto, unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume, al doilea ca importanta, dupa Cannes. Cu Jean Constantin
O coproductie romano-ceha a fost selectionata la editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Toronto, unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume, al doilea ca importanta, dupa Cannes. Cu Jean Constantin si Corina Moise in rolurile principale, alaturi de nume consacrate ale cinematografiei cehesti, precum Bolek Polivka si Marian Labuda, Roming va intra in concurs la sectiunea Discovery, dedicata tinerilor cineasti. Produs de Media Pro Pictures, in colaborare cu INFilm si Infinity Praga, Roming reprezinta cel de-al treilea lungmetraj al tanarului si talentatului regizor ceh Jiri Vejdelek, cel care in 2006 reusea cu filmul Holiday Makers sa aduca in salile de cinema din Cehia un numar record de spectatori; nu mai putin de 800.000 de oameni. Anul acesta, Holiday Makers a deschis Festivalul de Film Tribeca (patronat de celebrul Robert de Niro). Roming, o comedie muzicala ce ascunde mesaje profunde, legate de solidaritate, toleranta si cautarea propriei identitati, va putea fi vizionata din 5 octombrie si in cinematografele din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.