Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (foto medalion), a avut grija inca din luna februarie ca cei 14 ani de existenta a Radio Brasov sa fie sarbatoriti din banii publici. „Sarbatorile medievale ale Brasovului“ au
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (foto medalion), a avut grija inca din luna februarie ca cei 14 ani de existenta a Radio Brasov sa fie sarbatoriti din banii publici. „Sarbatorile medievale ale Brasovului“ au coincis, luna trecuta, cu serbarea trustului media al sefului executivului judetean. Pentru acest fapt s-au prins in bugetul pe anul acesta, pe data de 2.02.2007, suma de 600.000 de RON pentru desfasurarea festivalului. Firma care a derulat aceste fonduri este „Viva la Musica“ apartinand sotiei directorului Centrului de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale din Brasov, Adrian Valusescu. Tot aceasta firma a mai beneficiat de alti 70.000 de RON in ultimele trei luni. Prin comparatie, suma totala reprezinta cam jumatate din bugetul anual al centrului pe care Valusescu il conduce. Firma condusa de sotia lui Valusecu are un singur angajat: pe administrator.

Numit in urma cu trei ani in fruntea Centrului de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale din Brasov, aflat in directa coordonare a CJ Brasov, Adrian Valusescu a beneficiat, in luna iulie, prin firma sotiei sale, „Vi va la Musica“, de 600.000 RON fara licitatie doar pentru ca a organizat „Sarbatorile medievale ale Brasovului“. Conform declaratiei catre mass-media a directorului Valusescu, firma a fost infiintata pentru „a avea acoperire juridica la sponsorizarile primului album al sotiei“. Desi are doar un angajat, firma deruleaza anual bani publici. Fonduri primite de aceasta firma au fot oferiti cu generozitate din fondurile CJ Brasov in ultimii doi ani si pentru organizarea Zilei Europei, a Zilei internationale a Copilului, dar si pentru a festivitatile din Fagarasi, Rupea, Codlea sau Vama Buzaului. Contactat telefonic pentru a ne lamuri pe ce baza s-au dat acesti bani, seful Comisiei de cultura a CJ Brasov, udemeristul Stefan Aranyosi, a preferat sa ne inchida mobilul.

Poiana lu' Cancescu
In schimb, consilierul judetean liberal Elisaveta Popa ne-a declarat: „Am aflat de acest lucru din presa. Nu mi se pare normal ca angajati ai CJ Brasov sa beneficieze de fondurile judetului. Acestei afaceri murdare i s-a dat O.K.-ul inca din momentul alocarii bugetului. Pentru ca, in realitate, acest festival medieval a avut ca scop serbarea a 14 ani a trusturilor media ale domnului Cancescu. Acest eveniment a fost doar un pretext. Cred ca de fapt valoarea intregului festival a fost mult mai mica decat cea platita oficial.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.