Organizarea summit-ului NATO, care va avea loc in perioada 2-4 aprilie 2008 la Bucuresti, avand ca participanti 48 de sefi de state si de Guvern si 3.000 de delegati, va costa circa 30 - 35 milioane de dolari, a declarat agentiei Mediafax, Adrian Cio
Organizarea summit-ului NATO, care va avea loc in perioada 2-4 aprilie 2008 la Bucuresti, avand ca participanti 48 de sefi de state si de Guvern si 3.000 de delegati, va costa circa 30 - 35 milioane de dolari, a declarat agentiei Mediafax, Adrian Cioroianu, ministrul Afacerilor Externe.
"Nu pot spune exact cat va costa, dar stiu ca organizarea ultimelor summit-uri NATO, de la Istanbul si Riga, au costat tarile gazda intre 30 si 35 de milioane de dolari. Este foarte posibil ca si noi sa avem cheltuieli similare", spune Adrian Cioroianu.
Romania va gazdui anul viitor, in perioada 2-4 aprilie, summit-ul NATO, eveniment la care vor participa 48 de sefi de state si de Guvern, 3.000 de delegati si peste 3.500 de jurnalisti.
"Luna trecuta a avut loc licitatia pentru desemnarea agentiei de turism care se va ocupa de rezervarea locurilor de cazare in hotelurile din Bucuresti pentru cei 3.000 de delagati. Una dintre conditiile de inscriere la aceasta licitatie, la care au fost prezente doar doua agentii a fost ca acestea sa se mai fi ocupat de organizarea unui eveniment la care sa fi participat peste 1.000 de persoane", a declarat Victor Micula, subsecretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, citat de Mediafax.
Cei 3.500 de jurnalisti asteptati la eveniment se vor caza pe cont propriu, ministerul urmand sa le puna la dispozitie, pe site, date despre capacitatile de cazare din Bucuresti.
Potrivit unui studiu al companiei de consultanta hoteliera Peacock Hotels, cele mai importante evenimente de acest tip gazduite de Romania in ultimii ani au fost Congresul Postelor din 2005, care a ocupat integral capacitatea hoteliera de 3-5 stele Capitalei, reunind in decurs de trei saptamani peste 2.500 de persoane din 204 tari, si summit-ul Francofoniei din septembrie 2006, care a necesitat, de asemenea, circa 2.500 de locuri de cazare in hoteluri de 3-5 stele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.