Pericol. Gregorian Bivolaru, in topul celor mai diabolice minti Gurul Gregorian Bivolaru, liderul Miscarii pentru Intregrare Spirituala in Absolut (MISA), a fost asezat de procurorii romani pe lista celor mai periculosi "guru" din lume. Saptamana tr
Pericol. Gregorian Bivolaru, in topul celor mai diabolice minti Gurul Gregorian Bivolaru, liderul Miscarii pentru Intregrare Spirituala in Absolut (MISA), a fost asezat de procurorii romani pe lista celor mai periculosi "guru" din lume. Saptamana trecuta, Bivolaru si 21 de lideri ai MISA au fost trimisi in judecata pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane, propaganda nationalist-sovina, promovarea ideologiei fasciste, instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. In cele ce urmeaza oferim doar cateva exemple de secte si grupuri pseudoreligioase considerate periculoase, din cele 15 cuprinse in rechizitoriul intocmit de procurorii romani pe numele lui Gregorian Bivolaru. Shoko Asahara, fondatorul, in 1986, scolii de yoga "Aum Shinrikyo". In perioada 1994-1995, la indemnul lui Asahara, membrii "Aum" au intreprins doua atacuri teroriste cu gaz sarin la metroul din Tokyo, soldat cu 19 morti si mii de raniti. Asahara a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru producere de droguri, crima organizata si omor. 200 de adepti au fost arestati in Japonia. Jim Jones, liderul sectei "Templul Popoarelor", infiintata in SUA. Jones a determinat peste o mie dintre acestia sa se mute intr-o zona pustie. In 1979, Jones a convins 924 de adepti sa se sinucida colectiv, prin ingerarea unui lichid numit "Kaol-Aid". Bhakwan Sri Rajneesh, alias Osho sau "guru-ul sexului liber", liderul unei "scoli" spirituale de esenta yoga, din statul american Oregon. In 1985, Osho a fost arestat de FBI, fiind ulterior judecat pentru 34 capete de acuzare si deportat din SUA. Ulterior, "guru" Rajneesh a fost expulzat succesiv din alte 21 de state, in care a incercat sa se stabileasca impreuna cu organizatia sa. Shrii Shrii Anandamurti, liderul scolii indiene de yoga "Anada Marga" a fost condamnat, in 1971, impreuna cu alti patru discipoli la inchisoare pe viata pentru asasinarea a 14 fosti membrii ai sectei. In perioada 1968-1990 "miscarea" a organizat mai multe atacuri teroriste, soldate cu zeci de victime, in India, Australia, Noua Zeelanda si Europa, pentru a protesta impotriva autoritatilor de la New Delhi.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.