Desi nu se poate stabili cu certitudine cauza principala a aparitiei celulitei, unii specialisti sustin ca aceasta este produsa de un dezechilibru chimic existent in celulele de grasime, in timp ce altii considera ca anumite toxine din organism sunt
Desi nu se poate stabili cu certitudine cauza principala a aparitiei celulitei, unii specialisti sustin ca aceasta este produsa de un dezechilibru chimic existent in celulele de grasime, in timp ce altii considera ca anumite toxine din organism sunt pricipalele "vinovate". Prezenta, de obicei, pe coapse si fese, in special la femei, celulita se caracterizeaza printr-o serie de formatiuni compuse din celule de grasime si tesut conectiv, care se acumuleaza sub piele. Acestea sunt influentate, in mare masura, de stilul "nesanatos" de viata si de lipsa miscarii. Odata cu depunerea kilogramelor, celulele grase se inmultesc, tinzand sa se aglomereze catre suprafata pielii. Totusi, si foarte multe persoane suple au celulita, ceea ce ridica intrebari asupra influentei hormonilor in formarea ei. Deoarece nu exista solutii 100% eficiente contra celulitei, tratamentele locale, miscarea si alimentatia sanatoasa au un cuvant important de spus. Asadar, mancati multe legume si fructe, beti multa apa si feriti-va de sedentarism, de grasimi, alcool si tigari, principalii responsabili de aparitia celulitei.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.