Cateva zeci de localitati din Transilvania si Banat au fost afectate de vremea capricioasa din ultimele zile. In judetul Cluj, opt localitati au ramas fara curent electric, in noaptea de sambata spre duminica, in urma unei furtuni.    
Cateva zeci de localitati din Transilvania si Banat au fost afectate de vremea capricioasa din ultimele zile. In judetul Cluj, opt localitati au ramas fara curent electric, in noaptea de sambata spre duminica, in urma unei furtuni. seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj, colonel Vasile somlea, a declarat ca din cauza descarcarilor electrice au fost afectate un numar de 16 transformatoare electrice. "Este vorba de cinci localitati din zona Gherla si trei localitati din zona comunei Feleacu", a spus somlea.
Mai multe localitati din judetul Bistrita-Nasaud au ramas, sambata seara, fara curent electric, din cauza furtunii puternice care s-a abatut asupra judetului in jurul orei 21.00, iar doua dintre sate, Dorolea si Budus, nu au putut fi reconectate la retea nici duminica dimineata.
Dispecerul de serviciu de la Electrica Bistrita a declarat ca fara curent au ramas, timp de peste o ora si jumatate, satele Sasarm, Chiuza, Mocod, Nimigea, Salva si o parte din orasul Nasaud. La Budus si Dorolea defectiunile cauzate de vreme au fost mai mari, asa incat nu au putut fi remediate in cursul noptii.
Zeci de strazi din Timisoara si localitatile din Timis au fost inundate dupa o furtuna care a durat aproximativ 30 de minute, apa atingand pe drumuri in unele zone si 15 centimetri inaltime, iar ISU Banat a fost solicitat pentru a ridica mai multi pomi care au fost doborati de vijelie.
Furtuna a inceput la Timisoara in jurul orei 15.53 si a durat aproximativ jumatate de ora, dupa care ploaia s-a mai domolit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.