DESCOPERIRE. Food Standard Agency testeaza o noua aplicatie in domeniul produselor alimentare pentru utilizarea proteinelor din inghetata provenite de la fermenti, care nu sunt bogati in grasimi. Daca va primi unda verde, aplicatia va permite companiilor un mod mai economic de  cercetare a structurii proteinelor din inghetata (ISP). Acestea sunt proteine si peptide care in stare naturala se gasesc intr-o varietate de organisme vii ca pestele, plantele si insectele. ISP protejeaza tesaturile de pericole in conditii de ger prin scaderea temperaturii la un nivel in care cristalele de gheata cresc si prin modificarea marimii si formei cristalelor de gheata.  
Indulcitori. Numarul mare de persoane obeze a facut ca piata indulcitorilor artificiali sa creasca considerabil in ultimii ani, se arata intr-un raport publicat de Global Industry Analysts. Teama obezitatii i-a facut pe oameni sa cumpere indulcitori acalorici in valoare de 3,5 miliarde de dolari numai in ultimul an. Fata de anul trecut s-a inregistrat o crestere de 65%. Tot raportul arata ca una dintre cauzele acestei cresteri este faptul ca tot mai multe companii au inceput sa produca alimente pentru bolnavii de diabet. Cel mai important ingredient folosit de industria indulcitorilor artificiali este aspartamul.