Primarul a declarat doliu local, iar prim-ministrul Italiei doreste sa fie informat personal in cazul celor patru copii arsi de vii.

Politia italiana a inculpat patru cetateni romani de etnie roma, parintii celor patru copii care si-au pierdut viata simbata, intr-un incendiu dintr-o tabara situata in orasul Livorno. Parintii sint acuzati de neglijenta, incendiere si abandonarea minorilor si risca pina la opt ani de inchisoare, relateaza cotidianul ĄCorriere della Sera". Autopsia celor patru cadavre va avea loc astazi.

Consiliul local din Livorno a declarat doliu local in ziua inmormintarii celor patru copii si a anulat o sarbatoare populara care urma sa aiba loc. Premierul Italiei, Romano Prodi, a discutat telefonic cu primarul din Livorno, cerind sa fie informat personal in acest dosar si si-a exprimat Ąprofunda durere" fata de tragedie.

Incendiul a izbucnit din cauza neglijentei in interiorul baracii in care se aflau copiii, potrivit autoritatilor italiene, deoarece romii foloseau focul deschis pentru a gati. Potrivit Associated Press, nu este exclusa nici ipoteza incendierii intentionate a baracii.

Martorii au observat doua persoane indepartindu-se de locul incendiului. Cei patru copii, doi baieti si doua fetite, aveau virste cuprinse intre 4 si 10 ani, iar doi dintre ei erau surdomuti.