Conducerea Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie a aprobat calendarul manifestarilor de protest impotriva intentiei ministrului Muncii de a reduce numarul functionarilor publici. Prima actiune va incepe pe data de 14 septembrie cu o g
Conducerea Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie a aprobat calendarul manifestarilor de protest impotriva intentiei ministrului Muncii de a reduce numarul functionarilor publici. Prima actiune va incepe pe data de 14 septembrie cu o greva japoneza, iar daca situatia nu se va remedia, intreg sectorul administratiei publice va fi paralizat de o greva generala, anuntata pentru 2 octombrie. Sindicalistii sustin ca marirea numarului salariatilor din administratia publica locala a fost o masura justificata si motivata de mai multe considerente. In primul rand este vorba de preluarea de catre structurile locale ale unor servicii, precum evidenta informatizata a populatiei, politia comunitara, sau serviciile pentru situatiile de urgenta. Acestia sustin ca Guvernul nu poate interveni in organigrama administratiilor locale. Tot ceea ce pot face reprezentantii executivului este sa blocheze posturile vacante deoarece personalul din administratia locala este salarizat exclusiv din bugetele locale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.