Consilierul politic al presedintelui american rupe randurile Administratiei de la Washington, renuntand la functia sa oficiala.

Karl Rove va demisiona la sfarsitul lui august. "Pur si simplu cred ca a venit momentul. Demisionez de dragul f
Consilierul politic al presedintelui american rupe randurile Administratiei de la Washington, renuntand la functia sa oficiala.

Karl Rove va demisiona la sfarsitul lui august. "Pur si simplu cred ca a venit momentul. Demisionez de dragul familiei", a declarat consilierul pentru cotidianul Wall Street Journal.

DECIZIE LA TIMP. Zvonuri legate de parasirea functiei de catre Rove au circulat inca din 2006. Decizia a fost insa amanata in contextul in care democratii au castigat alegerile legislative partiale, iar dezbaterile despre imigratie si situatia din Irak s-au intetit in SUA. Apoi, seful administratiei prezidentiale, Josh Bolten, i-a informat pe consilierii lui Bush ca, daca nu se vor retrage acum, vor ramane in functii pana la 20 ianuarie 2009. Acesta este momentul in care consilierul politic al presedintelui s-a decis sa renunte la functie.

Ca apropiat al familiei Bush si arhitect-cheie al strategiei de campanie a presedintelui pentru al doilea mandat la Casa Alba, Rove se va bucura in continuare de atentia liderului american, scrie presa europeana.

Cand consilierul a aflat ca ar putea fi anchetat pentru o scurgere de informatii legate de dezvaluirea identitatii unui agent CIA, seful lui Rove, George W. Bush, a calmat spiritele, oferindu-i toata sustinerea.

Exista astazi voci care inca afirma ca Rove demisioneaza pentru a evita audierile in Congres. Dar procurorii au decis deja ca prietenul lui Bush nu va fi acuzat in acest dosar, scrie ziarul britanic The Times.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.