Manifestata prin jena, tacere nejustificata si dificultati de exprimare, timiditatea poate fi depasita daca incercati sa intelegeti cauzele problemelor pe care le aveti si sa le rezolvati prin modalitati simple. Pentru ca problema apare in preajma a
Manifestata prin jena, tacere nejustificata si dificultati de exprimare, timiditatea poate fi depasita daca incercati sa intelegeti cauzele problemelor pe care le aveti si sa le rezolvati prin modalitati simple. Pentru ca problema apare in preajma altor persoane si presupune un sentiment de inferioritate fata de acestea, in anumite privinte, "tratarea" timiditatii se bazeaza pe o serie de modalitati de invingere a acestui sentiment, care ajuta la dobandirea treptata a respectului de sine. Iata si cateva dintre acestea: - chiar daca nu aveti incredere in voi, incercati sa actionati ca si cum ati fi siguri pe ceea ce faceti si ascundeti-va framantarile interioare; - incetati sa va mai subestimati; - imaginati-va scopul pe care vreti sa-l atingeti si satisfactia pe care o veti avea in final; - acceptati complimentele cu placere; - feriti-va sa va scuzati prea mult si nu fiti excesiv de politicosi; - amintiti-va ca nu toata lumea este obligata sa va placa; - straduiti-va sa comunicati cu oamenii pe care ii intalniti.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.