Deoarece, la nivelul tarii, nici 40% din necesarul de posturi din mediul rural nu este acoperit cu personal didactic titular, Ministerul Educatiei arunca o noua momeala ca sa atraga profesori la sate. Astfel, ministrul Cristian Adomnitei promite cel
Deoarece, la nivelul tarii, nici 40% din necesarul de posturi din mediul rural nu este acoperit cu personal didactic titular, Ministerul Educatiei arunca o noua momeala ca sa atraga profesori la sate. Astfel, ministrul Cristian Adomnitei promite celor interesati ca de la 2.500 de metri patrati de teren vor primi 10.000 mp, adica un hectar. In opinia cadrelor didactice, aceasta promisiune legislativa este o „iluzie bolnavicioasa”. „Cadrele didactice titulare care functioneaza in mediul rural si isi stabilesc domiciliul in localitatea respectiva pot beneficia, la cerere, de 0,1-1 ha pamant in folosinta. Acestora li se asigura locuinta de catre administratia locala pentru perioada de timp cat lucreaza in acea localitate”, se stipuleaza la articolul 15, alin 2, din proiectul privind Statutul Personalului Didactic, document ce urmeaza a fi prezentat Parlamentului la 1 septembrie pentru promulgare. Aceasta promisiune este cu atat mai hilara, cu cat situatia din teritoriu nu mai permite asa ceva. Asa ceva s-a mai incercat acum cinci ani, cand unele primarii au respectat leg ea si au acordat dascalilor veniti in sat teren. Numai ca acestia, dupa cateva luni, le-au vandut si au parasit localitatea. Mai mult, acelasi articol, la primul alineat, mai stipuleaza: „Personalul didactic titular, in varsta de pana la 35 de ani, este sprijinit in construirea locuintei proprietate personala, in localitatea rurala unde este titular, prin acordarea de credite pe termen lung, cu dobanda minima, in conditiile legii”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.