Unde dorm, unde maninca, unde fac conditie fizica, unde ies la bere militarii americani din baza de la Kogalniceanu - primele imagini, primul reportaj in exclusivitate despre viata trupelor SUA stationate in Romania.

Au bagat deja 30 de milioane de dolari in contracte cu firme romanesti pentru nevoile bazei de la Kogalniceanu. Vor mai cheltui 8,2 milioane de dolari pentru un exercitiu comun la Babadag, intre august si octombrie, impreuna cu trupele romane. Au mai adus patru elicoptere Black Hawk, vehicule Humvee si armament de tip M-16. Avioane nu, pentru ca nu pot ateriza pe pistele de la Babadag.

Cotidianul va prezinta in editia de marti un reportaj exclusiv despre viata „chiriasilor" temporari americani ai bazei de la Kogalniceanu. Baza pe care o ocupa acum si care apartine aviatiei ii va gazdui pina cind Statele Unite vor termina modernizarea in proportie de 90% a unei baze a armatei, unde se vor muta ulterior.

Pina atunci insa se simt bine la Kogalniceanu si s-au imprietenit cu patronul unui hotel din sat, unde mai scapa la o bere (mare bucurie pentru cei care, la 19 ani, nu aveau voie sa consume alcool in SUA!), desi in teorie nu au voie sa paraseasca incinta bazei fara aprobarea comandantului. Au capatat incredere insa in populatia locala si mai „ocolesc" uneori regulile, iar superiorii inchid ochii fata de aceste mici abateri.