Cei care au ales sa mearga sambata seara la corida din orasul spaniol Malaga au fost nevoiti sa suporte un miting impotriva acestui tip de divertisment. Odata cu inceperea coridei, protestantii au scandat replici dure la adresa toreadorilor, dar si
Cei care au ales sa mearga sambata seara la corida din orasul spaniol Malaga au fost nevoiti sa suporte un miting impotriva acestui tip de divertisment. Odata cu inceperea coridei, protestantii au scandat replici dure la adresa toreadorilor, dar si a autoritatilor.
Cateva sute de manifestanti, sustinuti de ecologisti, s-au adunat si au marsaluit, incepand cu ora 17.00, in centrul vechi al orasului, plin de turisti, ajungand in jurul orei 19.00 in fata locului in care se desfasoara coridele, Plaza de Toros. Au ales sa protesteze in prima zi de feria, sarbatoare a orasului, care dureaza zece zile si aduna zeci de mii de turisti din toata lumea. Este prima oara cand are loc un asemenea protest in fata Plazei de Toros din Malaga.
Coridele sunt promovate ca un bun cultural al spaniolilor de foarte mult timp. Numai ca omorarea cu cruzime a taurilor a starnit de-a lungul timpului multe controverse. Protestatarii spun ca nu inteleg de ce aceste acte de cruzime sunt platite din impozitele lor si pe deasupra mai sunt si caracterizati de straini ca un popor crud si necrutator. „Tortura nu este cultura”, au strigat cei prezenti la manifestare. Ei ave au pancarte care contineau urmatoarele mesaje: „Tauri? Din impozitele mele? Nu!”, „Tauri da, toreadori nu!”, „Nebunilor!”, „Asasinilor!”. Cand a inceput corida, manifestantii si-au transmis galagios mesajele. Ei sustin ca se investesc peste 2 milioane de euro pentru aceste coride in fiecare an numai in Andalucia, partea sudica a Spaniei. Malaga este, alaturi de Cordoba, candidata la titlul de capitala culturala europeana. „Cum poate deveni capitala culturala a Europei, cand este capitala torturii?”, se intreaba manifestantii. „Sunt spaniol, dar nu ma intereseaza aceasta traditie. Imi este rusine din punctul acesta de vedere. Nu-mi place sa vad tauri chinuiti si nici toreadori omorati”, a spus Mario, un tanar din Malaga. „Chiar daca este vorba despre animale, tortura si crima nu pot fi distractie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.