Circa 20 la suta dintre ofiterii din cadrul serviciilor britanice de informatii au demisionat in ultimii trei ani, afectand astfel capacitatea armatei britanice de a combate terorismul la nivel global, relateaza The Daily Telegraph, in editia electro
Circa 20 la suta dintre ofiterii din cadrul serviciilor britanice de informatii au demisionat in ultimii trei ani, afectand astfel capacitatea armatei britanice de a combate terorismul la nivel global, relateaza The Daily Telegraph, in editia electronica de luni, consultata de Mediafax.

Armata britanica se confrunta cu un deficit de militari, dupa ce peste 100 de ofiteri au ales sa isi continue cariera in posturi private din domeniul securitatii, potrivit cotidianului citat. Ofiterii cu rang inalt sunt ingrijorati ca diminuarea efectivelor va genera ocuparea unor posturi de catre persoane care nu au pregatirea sau experienta necesara.

"Serviciul este acum nevoit sa opereze cu persoane care in mod normal nu sunt potrivite pentru o astfel de functie", a declarat o sursa din cadrul apararii.

"Pentru activitatea serviciilor de informatii, pierderea a 20 la suta dintre ofiteri este ceva grav. Intr-o anumita masura, ei nu mai pot fi numiti in functiile pe care le doresc, doar pentru ca nu exista suficient personal. Sunt nevoiti sa ofere slujbele unor persoane fara experienta", a explicat sursa.

Migrarea personalului in sectorul privat intervine intr-un moment in care fortele armate britanice participa la violentele din Irak si Afganistan.

Potrivit cotidianului citat, Ministerul Apararii de la Londra ia in calcul posibilitatea de a oferi un bonus in valoare de 50.000 de lire sterline ofiterilor din serviciile de informatii care accepta sa ramana inca trei ani in serviciu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.