>> Romanii au urcat pe podiumul CM intr-o proba olimpica - la C2-500 m, unde Chirila si Cuculici au cucerit argintul.
>> Canoistii au cucerit doua trofee in probe neolimpice - titlul modial la C4-1000 m si medalia de bronz la C4-500 m.
>>
>> Romanii au urcat pe podiumul CM intr-o proba olimpica - la C2-500 m, unde Chirila si Cuculici au cucerit argintul.
>> Canoistii au cucerit doua trofee in probe neolimpice - titlul modial la C4-1000 m si medalia de bronz la C4-500 m.
>> Elevii lui Ivan Patzaichin au obtinut biletele pentru Beijing la canoe, in patru probe.


Gratie rezultatelor excelente inregistrate de canoistii nostri, delegatia Romaniei a fost aproape sa-si realizeze indraznetul obiectiv (doua medalii in probe olimpice si tot atatea in probe neolimpice, calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing in patru sau cinci probe) fixat inainte de Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, care s-au incheiat ieri la Duisburg, in Germania. Elevii lui Ivan Patzaichin au cucerit trei medalii, doua in probe neolimpice (aur, la canoe patru pe 1000 m, de echipajul format din Iosif Chirila, Andrei Cuculici, Silviu Simioncencu si Loredan Popa, si una de bronz, de echipajul format din Loredan Popa, Ciprian Popa, Nicolae Flocea si Florin Mironcic), si una in proba olimpica - argint la canoe dublu pe 500 m, artizanii acestei performante fiind Josif Chirila si Andrei Cuculici.
In ceea ce priveste biletele la JO de anul viitor, sportivii nostri au reusit sa-si asigure prezenta la Beijing numai la canoe in nu mai putin de patru probe: canoe dublu pe distanta de 1000 m, autorii acestei performante fiind Nicolae Flocea si Ciprian Popa, clasati pe locul patru in finala probei, evident medaliatii cu argint de la canoe dublu pe 500 m si in doua probe la canoe simplu pe 500 si 1000 m, gratie comportarii lui Florin Mironcic.
Mironcic a fost doar al saptelea in finala de la C1-1000 m (biletele olimpice au fost acordate doar primilor sase clasati la fiecare proba), dar prin obtinerea calificarii la C1-500 m, unde a incheiat pe locul sase in ultimul act de ieri, va putea concura si pe distanta de 1000 m la JO de anul viitor.
"Pana acum stam bine si deja putem spera la medalii olimpice la canoe. Avem sperante ca vom obtine si la kaiac biletele pentru Beijing in cadrul Campionatelor Mondiale de anul viitor de la Milano. Va fi foarte greu, tinand seama ca nu sunt in joc decat cate doua locuri la fiecare proba, dar daca concursurile vor fi castigate de echipajele deja calificate la olimpiada, atunci stacheta va mai cobori. In momentul de fata, cele mai multe sanse de a castiga biletele pentru Beijing in runda a doua le avem in proba de kaiac patru baieti pe mia de metri", ne-a declarat ieri imediat dupa concurs Ion Barladeanu, presedintele Federatiei Romane de Kaiac Canoe.
De mentionat, in clasamentul general pe medalii Romania a incheiat pe locul sase, iar in cel pe natiuni pe pozitia a cincea.
In ierarhia de la canoe, elevii lui Ivan Patzaichin au fost pe locul trei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.