Pentru ca in Romania nu s-a mai desfiintat nici o alianta electorala, iar procedeul juridic prin care s-ar putea face acest lucru este destul de neclar, democratii ar lua in calcul pastrarea, cel putin pe hartie, a Aliantei D.A.

Surse democrate au declarat pentru Mediafax ca PD ia in calcul amanarea demersului juridic cel putin pentru anul acesta.

"Conventia Democrata din Romania a fost desfiintata juridic in instanta?! Nu. Acest procedeu juridic poate dura mult timp, asa ca luam in considerare inclusiv varianta ca Alianta PNL-PD sa ramana asa cum este acum, la fel cum si CDR a fost destramata de la sine", au precizat sursele citate. Dilema PD este daca se aplica aceeasi regula ca si la desfiintarea unui partid politic, adica doar Ministerul Public poate inainta o cerere pentru desfiintarea unui formatiuni sau se aplica regula conform careia cei care fac pot sa si desfaca, prin vointa comuna sau unilaterala a uneia dintre parti.


ULTIMELE DETALII. Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca echipele de negociatori ale PD si PNL stabilesc "ultimele detalii" pentru ocuparea mandatelor vacante de parlamentar din partea Aliantei. Cele doua formatiuni trebuie sa-si imparta sase mandate, dar deja au aparut neintelegeri. Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat vineri ca liberalii nu vor sa cedeze in favoarea PD nici un fotoliu de parlamentar din cele vacantate si care revin Aliantei D.A., PNL fiind interesat sa obtina alesi in unele judete in care nu are reprezentare.