Inceputul sub asteptari de sezon al alb-rosiilor, cu doua esecuri in primele trei meciuri oficiale, a tensionat atmosfera la gruparea din Groapa. Conducerea i-a cerut explicat ii lui Mircea Rednic, imediat dupa esecul cu FC Vaslui, iar antrenorul a

Inceputul sub asteptari de sezon al alb-rosiilor, cu doua esecuri in primele trei meciuri oficiale, a tensionat atmosfera la gruparea din Groapa. Conducerea i-a cerut explicat ii lui Mircea Rednic, imediat dupa esecul cu FC Vaslui, iar antrenorul a marturisit ca multi dintre elevii sai traiesc inca din amintirea parcursului de exceptie din sezonul trecut, cerand sanctiuni la nivelul echipei. Am avut prea mare incredere in jucatori si am gresit. Sunt dezamagit de ei, pentru ca se gandesc numai la faptul ca sunt campioni, uitand ca am pornit de la zero. Normal ca vor fi sanctiuni, pentru ca s-au pierdut puncte si bani, dar trebuie sa ne trezim, a spus Puriul, anuntand totodata conducerea ca unii dintre spartani nu duc o viata exemplara in afara terenului, pierzand multe din orele de odihna prin cluburi de noapte si baruri.
Pulhac in ofsaid
Exemplul vietii extrasportive agitate, ale carei efecte negative se vad si in teren, a fost Cristi Pulhac. Fundasul de banda al ros-albilor a fost parat ca inaintea meciului de Supercupa, cu Rapid, pierdut de caini la penalty-uri, a petrecut pana spre dimineata intr-un bar, impreuna cu Ropotan, Pulhac plecand extrem de binedispus de la petrecere. A urmat apoi o evolutie dezamagitoare a lui Cristi, care a si ratat penalty-ul decisiv, facand astfel ca trofeul sa ajunga in Giulesti. Cazul lui Pulhac si Ropotan nu a fost singular, sefii afland ca la Dinamo sunt mai multe grupuri de cheflii, al caror randament este in continua scadere. Spre nemultumirea lui Rednic, conducerea a decis sa nu ia nici un fel de masuri impotriva jucatorilor, pana dupa meciul cu Lazio, calificarea in grupele Ligii Campionilor fiind obiectivul prioritar al spartanilor. Actionarii au in continuare incredere in jucatori, a spus Puriul, dupa sedinta conducerii, in urma careia a obtinut doar dreptul de a-i pedepsi pe fotbalisti printr-un cantonament prelungit. Astfel, pentru a nu mai avea surprize neplacute, legate de forma fizica a elevilor sai, Rednic si-a bagat echipa in cazarma pentru sapte zile, acesta fiind cel mai lung cantonament de la venirea sa la Dinamo.
Chiar daca petrecerile sunt o pasiune comuna pentru majoritatea dinamovistilor, acestia chefuiesc in grupuri restranse. Astfel, senatorii Niculescu, Danciulescu, Lobont, Catalin Munteanu si Margaritescu formeaza un grup bine-sudat, in care rar mai patrund si alti coechipieri. Pana nu demult, unul dintre localurile lor preferate era La Fite, din Herastrau.


Desi au incredere in valoarea lui Mircea Rednic ca antrenor, viitorul sau la echipa a stat de mai multe ori sub semnul incertitudinii. Faptul ca Puriul si-a pierdut autoritatea si increderea mai multor fotbalisti de baza ai echipei i-a facut pe actionari sa analizeze serios pe mana careia dintre cele doua tabere ar trebui sa mearga, in cazul in care ruptura dintre ele va fi ireparabila. Dovada in acest sens este si declaratia actionarului Vasile Turcu, din urma cu ceva timp: Eu tin la Rednic si o sa ma opun, daca va dori cineva sa-l dea afara, dar trebuie sa fie mai autoritar. Spre sfarsitul sezonului trecut, sefii clubului au ales odata intre Rednic si jucatorii aflati in conflict cu acesta, raspunzandu-i tehnicianului la intrebarea: Alegeti cu cine vreti sa continuati: ori eu, ori ei,ca-i aleg pe ei.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.