Trei persoane au murit dupa ce furtunile au lovit puternic judetul Gorj. Sute de gospodarii au fost inundate, vantul a zburat acoperisurile mai multor case, copacii smulsi din radacina au blocat drumurile, iar grindina a distrus hectare intregi de cu
Trei persoane au murit dupa ce furtunile au lovit puternic judetul Gorj. Sute de gospodarii au fost inundate, vantul a zburat acoperisurile mai multor case, copacii smulsi din radacina au blocat drumurile, iar grindina a distrus hectare intregi de culturi agricole.


O batrana din Tantareni, de 78 de ani, care se afla cu animalele la pascut, a fost luata de viitura, iar un barbat din Dragutesti de 48 de ani care cazuse intr-un rau nu s-a mai putut salva, fiind si el maturat de puhoaie. Un alt tanar de 21 de ani din Buduhala a fost lovit de trasnet, in timp ce, impreuna cu sora sa, se deplasa pe jos spre municipiul Targu-Jiu. Toti au murit si, conform Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj, pana la finalizarea cercetarilor victimele sunt inregistrate ca fiind ale furtunilor produse in judet.


Ploaia a creat probleme si locuitorilor din Timis. Zeci de strazi din Timisoara si din mai multe localitati din judet au fost inundate dupa o furtuna care a durat aproximativ 30 de minute. In unele locuri apa a atins si 15 centimetri. Furtuna a doborat mai multi copaci care au avariat 3 masini din municipiul Timisoara. In Olt, ploile torentiale cazute sambata noapte au dus la inundarea a peste 400 de case si la blocarea unui drum. In judetul Dolj, cele mai pari pagube par sa se fi produs in comuna Farcasu, unde grindina a avut marimea oului de gasca.


Se opresc ploileIncepand de astazi, vremea se incalzeste. Pe Litoral, cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea, cand vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va fi moderat si cu unele intensificari.
In Bucuresti, pentru urmatoarele trei zile nu se anunta precipitatii.
Doar la munte vremea va fi in general instabila, iar cerul temporar noros.
Local va ploua in aversa si se vor semnala descarcari electrice.

 Azi In taraBacau 27°C / Baia Mare 25°C / Brasov 25°C / Buzau 29°C / Cluj-Napoca 24°C / Constanta 28°C / Craiova 29°C / Deva 25°C / Galati 29°C / Iasi 28°C / Miercurea Ciuc 22°C / Oradea 24°C / Pitesti 28°C / Sibiu 26°C / Suceava 24°C / Targu-Mures 26°C

Bucurestimax. 30°C / min. 17°C
a— Azi (luni): Vremea va fi predominant frumoas`. Cerul va fi variabil, iar v~ntul va sufla n general moderat.

a— Maine (mar]i): Vremea va fi predominant frumoas`. Cerul va fi variabil. Maxima: 31°C, iar minima: 17°C.

a— Poimaine (miercuri): Vremea va fi predominant frumoas`. Cerul va fi variabil, iar v~ntul va sufla slab. Maxima: 31°C, iar minima: 17°C.


Comentariul specialistuluiIn urmatoarele zile, evolutia vremii in spatiul geografic al Romaniei va fi influentata de transformarile postfrontale ale masei de aer sub incidenta careia va continua sa se afle. Astazi va mai ploua in general slab, local in vestul, nordul si centrul tarii si pe arii restranse in rest, mai cu seama in zonele deluroase si de munte. Marti si miercuri, aria precipitatiilor va fi in restrangere spre regiunile nordice. Regimul termic se va caracteriza prin valori normale pentru cea de-a doua decada a lunii august, adica dupa-amiezi in care se vor atinge 30-32 de grade doar in Campia Romana, Dobrogea continentala si Podisul Moldovei.
meteorolog Doina Marasoiu

Pe litorala— Azi (luni): Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea, cand vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va fi moderat si cu unele intensificari. Temperatura aerului: 28-18°C. Temperatura apei: 24-22°C.

a— Maine (marti): Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea, cand izolat vor fi conditii de averse slabe cantitativ si descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura aerului: 29-18°C. Temperatura apei: 24-22°C.

a— Poimaine (miercuri): Cerul va fi variabil, iar conditiile de ploaie, reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului: 29-18°C. Temperatura apei: 24-22°C.


La muntea— Azi (luni): Vremea va fi in general instabila, iar cerul temporar noros. Local va ploua in aversa si se vor semnala descarcari electrice. Izolat, cantitatile de apa vor putea fi mai insemnate (15-20 l/mp).

a— Maine (marti): Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse vor mai fi averse, in general slabe cantitativ, si descarcari electrice.

a— Poimaine (miercuri): Vremea va fi in general frumoasa si va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.