Moartea lui James Miller a survenit in mai 2003, dupa filmari langa Rafiah, la granita dintre Israel, Gaza si Egipt. Englezii arborasera un steag alb, dar brusc s-au auzit rafale de arme automate. Din materialul filmat ar reiesi ca Miller a fost lovi
Moartea lui James Miller a survenit in mai 2003, dupa filmari langa Rafiah, la granita dintre Israel, Gaza si Egipt. Englezii arborasera un steag alb, dar brusc s-au auzit rafale de arme automate. Din materialul filmat ar reiesi ca Miller a fost lovit in spate de gloante. Parintii, sotia si cei doi copii ai lui James Miller nu au fost multumiti de rezultatul anchetei israeliene si au deschis propria lor ancheta. Ei au dat in judecata statul Israel, cerand condamnarea vinovatilor si mari despagubiri financiare. Concomitent, l-au angajat pe cel mai faimos avocat israelian, Avigdor Feldman, deschizand un proces la Tribunalul Regional din Tel Aviv. Tribunalul englez, pe baza analizelor balistice, a dat dreptate familiei lui Miller, confirmand ca regizorul a fost ucis din spate. Ar fi pentru prima oara in istoria Israelului cand militari israelieni ar putea fi judecati pe pamant strain. Ieri, Menahem Mazuz, Consilierul juridic al Guvernului israelian, a decis redeschiderea dosarului. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.