Membrul CNSAS sustine ca unul dintre laicii care il vor alege pe viitorul Patriarh se recomanda pe sine Securitatii sa fie facut academician.

Unul dintre membrii Colegiului Electoral Bisericesc a fost colaborator al Sec


Membrul CNSAS sustine ca unul dintre laicii care il vor alege pe viitorul Patriarh se recomanda pe sine Securitatii sa fie facut academician.

Unul dintre membrii Colegiului Electoral Bisericesc a fost colaborator al Securitatii a declarat joi, pentru Cotidianul, Mircea Dinescu, membru al CNSAS. "Avem acum un dosar in lucru, cu unul dintre cei care alege Patriarhul, in care el, sub pseudonim, se recomanda pe el cu numele sau real sa fie facut academician si aminteste pentru asta ca a fost in Spania sa ii convinga pe legionarii de acolo ce om bun era Ceausescu. Personajul n-a fost inca deconspirat. E un nume mare", ne-a spus Dinescu.

Membrul CNSAS a reluat ieri aceste acuzatii in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. Intrebat daca este vorba de Constantin Balaceanu-Stolnici despre care Cotidianul a dezvaluit in primavara acestui an ca a fost colaborator al fostei politii politice, sub numele conspirativ, Laurentiu, Dinescu a refuzat sa raspunda. S-a rezumat sa spuna ca ii este rusine sa vorbeasca despre acest dosar. "E un caz destul de trist", a declarat membrul CNSAS.

Declaratia de joi a lui Dinescu apare in aceeasi saptamina in care acesta a dezvaluit in Cotidianul faptul ca fostul mitropolit al Ardealului, Antonie Plamadeala, ar fi fost cel putin colonel de Securitate.

Vineri, Patriarhia a depus la CNSAS, sub semnatura episcopului-vicar Vincentiu Ploiesteanu o plingere contra lui Dinescu prin care il acuza pe acesta de incalcarea legii de functionare a institutiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.