Directorul IGPR a fost trimis de ministrul Cristian David in Statele Unite, ca atasat al Ambasadei. Surse din minister spun ca este vorba de fapt de o demitere mascata.Chestorul Dan Fatuloiu nu stie nici
el ce are de facut in America Chestorul Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane, a parasit functia pentru cea de sef al Biroului atasatului afacerilor interne de pe linga Ambasada Romaniei din SUA, cu rang de ministru-consilier. Anuntul a fost facut joi de ministrul Internelor, Cristian David, in timpul sedintei de bilant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), pe care l-a apreciat ca fiind pozitiv. Surse din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) spun ca postul in diplomatie a fost infiintat ca o sinecura pentru Fatuloiu. Este pentru prima data cind MIRA are un atasat in SUA, pina acum acestia fiind trimisi doar in statele UE. Toate aceste posturi erau ocupate la data la care ministrul Cristian David l-a schimbat pe Fatuloiu.

Ministrul Internelor a recunoscut ieri ca abia acum s-a infiintat postul de atasat din SUA, motivul fiind necesitatea de intensificare a relatiilor dintre cele doua state. „Avem in perspectiva si amenintari, si riscuri noi la adresa Romaniei care vin din fenomenul de terorism si criminalitate organizata. Aceasta problematica (…) solicita aceasta functie si acest post de legatura", a mai motivat David.Fatuloiu l-a intilnit deja pe Bush Zvonuri despre schimbarea lui Fatuloiu exista in minister de cind a venit Cristian David. Surse din minister spun ca lui Fatuloiu „i s-a luat de fapt scaunul" si ca a fost o invoiala ca acesta, personaj bine sustinut politic, sa nu fie demis. Tensiunile dintre David si Fatuloiu s-a acutizat in timp si au culminat cu scandalul „Autostrada Soarelui". In urma accidentului in lant, David a acuzat Politia ca nu si-a facut datoria. Subordonatul lui Fatuloiu, comisarul Dumitru Jianu, seful Politiei Rutiere, a fost schimbat din functie, Fatuloiu fiind in concediu. Ministrul David ne-a declarat joi ca „Fatuloiu e mai mult decit pregatit sa ocupe aceasta functie importanta (de atasat – n.r.)". Fatuloiu parea insa luat pe nepregatite: „Si eu am fost surprins de propunere. Inca nu stiu ce o sa fac acolo".

Pina ieri nu s-a pronuntat nici un nume al vreunui posibil succesor. Cel mai vehiculat nume este cel al chestorului Marian Tutilescu, actualul sef al Politiei Capitalei.

Structura si Directiile Politiei Romane, pe www.cotidianul.ro/select